четверг, 5 апреля 2012 г.

Цікаві факти про мух

Муха, це настирливе, шкідливе створіння яке пачками переносить всяку заразу, насправді може бути дуже цікавою істотою. Як, втім, і будь-яка інше тварина на Землі, якщо до неї уважно придивитися.


1. Природа, насправді, любить мух. На планеті більше 750 тисяч різновидів цих комах і це не межа. Наукові експедиції регулярно знаходять у віддалених місцях нові види мух.

2. Найнебезпечнішою мухою давно визнали цеце. Ці кусючі комахи заражають людей і тварин невиліковною хворобою. Щоб зменшити ступінь небезпеки, в Ефіопії працює фабрика, що випускає стерилізованих самців цеце. Випущені на свободу вихованці фабрики успішно конкурують зі справжніми «мужиками», а потомства після них немає.

3.До речі, муха цеце атакує будь теплий предмет, аж до каструлі з юшкою. Але ніколи не нападає на зебру. Чергування темних і світлих смуг чимось відлякує небезпечних комах.

4. Цікаво, що самка зеленої мухи запросто може з’їсти самця після акту бурхливої ​​любові. І їсти хочеться і потомству додаткові калорії не завадять! Кмітливі кавалери прилітають на побачення з шматочком їжі в надії, що голодна дама спочатку займеться підношенням, а не самцем. Є шанс вдало «зробити ноги»!

5. У хірургії личинки цих комах вже давно застосовуються для обробки запущених ран. Личинки виїдають тільки омертвілі тканини і виділяють антисептичну речовину. Фахівці запевняють, що метод дуже ефективний.

Мухи, звичайно, настирливі, шкідливі, і небезпечні часом. А що робити, сусідів по планеті вибирати не доводиться! Залишається співіснувати.

1 комментарий:

  1. у №8 психологічного журналу "Експеримент" є цікава стаття про досліди над мухами

    ОтветитьУдалить