четверг, 5 апреля 2012 г.

5 цікавих фактів про кулінарію і кулінарні винаходи

1. Австеріями в Стародавньому Римі іменували харчевні для простого люду.Якщо вести мову про епоху Петра I, то Австерія – це і перші російські трактири-клуби, засновані ним в 1706 році в Петербурзі. Тут можна було завжди швидко і смачно поїсти. Пізніше такі заклади знайшли дещо інший статус: тут зустрічалися дворяни (родовиті і дрібні), щоб поспілкуватися.

2. Перша вилка мала вигляд золотого шильця з ручкою зі слонової кістки і була виготовлена ​​в XI столітті в єдиному екземплярі для візантійської принцеси. До Росії вилка була привезена з Польщі Лжедмитрієм I на початку XVII століття.

3. Плов – головне блюдо узбеків (рис разом з м’ясом) і азербайджанців (рис готується окремо від м’яса). Секрет гарного плову в технології його приготування, переданої століттями. Рис в плові прекрасно замінюють пшениця, горох, кукурудза. Курка, індичка, фазани, куріпки можуть бути його м’ясною частиною (замість традиційної баранини).

4. Акветтой в Стародавній Греції було повсякденно вживане виноградне вино, розведене на дві третини холодної кип’яченої або джерельної води.Стародавні греки вважали, що пити вино в чистому вигляді – це варварство.«Вином Гіппократа» (воно розбавлялося водою на одну третину) зміцнювали сили хворих, які довгий час важко хворіли.

5. Халва веде свою історію ще з V століття до нашої ери – з часів греко-перських воєн. Майстрів з приготування халви в Ірані називають кандалатчамі. Є сотні видів халви.

Комментариев нет:

Отправить комментарий