четверг, 5 апреля 2012 г.

Неймовірні факти про квіти

1. В імперії Єгипту почали культивувати і вирощувати квіти більше 4000 років тому!

2. Тюльпан – символ життя, кохання і безсмертя. Про цю квітку відомо ще з часів Конфуція.
Був час, коли в Голландії ніяких тюльпанів і близько не було. Вони були завезені туди з Туреччини в XVI столітті. У ті часи тюльпани коштували надзвичайних грошей, вони цінувалися вище ніж більшість металів та дорогоцінних каменів. Одна цибулина тюльпана коштувала більше двох тисяч доларів!

3. Тюльпан – один з найбільш швидкозростаючих видів рослин. За добу він може підрости в середньому на 2 см.

4. Історія гвоздики має християнські корені. Згідно з давньою легендою, вперше вона проросла на Голгофі, в тому місці, куди падали сльози Божої Матері, коли вона дивилася на хресні страждання свого Сина.

6. Найстарша троянда в світі зростає у Німеччині. Рожевий кущ колір з року в рік на протязі ось вже 1000 років біля стін собору в Гільдесгаймі і в висоту вже майже досягла даху будівлі.

7. Мак символізує тишу, сон, забуття. Ця квітка – символ пам’яті про мільйони загиблих у Великій Британії, Франції, США та країнах Британської Співдружності під час Першої Світової Війни, відзначається 11 листопада. В цей день Британці носять в петлицях штучні маки.

8. Соняшники завжди повертають свої голівки до сонця, звідси і їх назва. До появи сучасних технологій в рятувальних жилетах використовувалися стебла цієї квітки.

9. Існують орхідеї майже всіх кольорів, є навіть чорні та зелені. Ось тільки синю орхідею селекціонерам вивести поки не вдалося.

10. В Андах (Південна Америка) є дивовижна рослина Puya raimondii. Вона цвітевсього один раз - коли їй виповнюється 150 років, а слідом за тим вмирає.

Комментариев нет:

Отправить комментарий